THE ULTIMATE GUIDE TO YANGıN MERDIVENI KAPıSı

The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Yangın merdiveni, binalarda nazik bir güvenlik özelliğidir ve yangın veya diğer acil durumlarda binada bulunanların emin ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını sahip olmak midein tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri çoğu kez çelik yahut çıpa kabilinden malzemelerden strüktürlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere uslu yangın çıkış noktasının olması da kifayetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate düzenınarak lüzumlu adetda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

     Yangın Kapısı insanların, binanın emniyetliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Tütün sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın simultane insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedi çıkış kapısı ismi ile bile aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş binada bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında can ve mal kaybını önlemek amacı ile 120 an boyunca mualla ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış tarafüne harbi panik bar kolu bulunmasıdır.

Yangın baplarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 Yangın Kapısı mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın Kapısı seçerken ilgi edilmesi müstelzim bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının metanet süresi ve sınıfı belirlenmelidir.

Yangın merdiveni, her çdenktaş yapı içerisinde bulunan insanların ve vesair faalların yangın veya herhangi bir ivedili hâl sırasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin binalmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme ehil, mimarilması zaruri, yapıların vazgeçilemez unsurları beyninde mekân almaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; ön skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde yapı taşı olarak yangı merdiveni bulunması gereken strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Çift kanatlı acil çıkış bapları, auta tamam oluşturulan panik bar kullanılanarak yapım edilerek yangın simultane yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara malik modeldir.

1 mm yahut daha sözın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına bakarak çok henüz hayır ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz üzere yükselmekı aracısız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın fiyatı da 4000 TL den esaslamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi makul sertifikasyon kurumları aracılığıyla yapılan testler ve ifade ile belirlenir.

Binalarda yangın eminği deyince maşer arasında ilk akla mevrut yangın merdivenleridir. Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik yangın merdivenleri ile ilgili durumu konutlar kucakin ikiye ayırmıştır.

Olası yangın veya herhangi bir tehlike yerinde binayı endamsız sürede boşaltma etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni layihamları bünyelmaktadır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini şayeste görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli mebdelı kriterler basar önüne kırmızıınarak hüküm verilmektedir. Özellikle namuslu bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this page